Četvrtak, 9. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšena još dva člana Belivukovog klana, osumnjičeni za teška ubistva

Preuzmite sliku

Dva člana organizovane kriminalne grupe “Principi”, klana Veljka Belivula, uhapšena su zbog sumnje da su ubili Nikolu Mitića i Zdravka Radojevića u avgustu i novembru prošle godine.

Uhapšeni su S. R. (33) i D.M. (32) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična djela teško ubistvo nad Mitićem i Radojevićem.

Kako se sumnja, obojica osumnjičenih su višestruki izvršioci teških krivičnih djela i istaknuti članovi navedene organizovane kriminalne grupe, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

MUP je objavio snimak hapšenja dvojice članova Belivukovog klana. Na snimku se vidi da je jedan pripadnik uhapšen u stanu, a drugi u teretani.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je povodom hapšenja da je MUP istrajan u borbi protiv svih vidova kriminala.

“Podizanje optužnice za neko krivično delo nije kraj rada policije. Svi koji učestvuju u vršenju krivičnih dela mogu da budu sigurni da ćemo ih tražiti i da ćemo ih pronaći, bez obzira da li su ubice ili su njihovi pomagači”, rekao je Vulin.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, S. R. se tereti da je, zajedno sa sa V. B, M. M, M. B, D. T, V. D, N. S, S. L, V. G, A. S, S. R i B. H. 10. avgusta prošle godine oteo Nikolu Mitića, kojeg su zatim odveli u naselje Ritopek i tamo ga, kako se sumnja, ubili.

Osumnjičeni D. M. se tereti da je, 10. novembra prošle godine ubio Zdravka Radivojevića.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Belivuk i njegova grupa optuženi su za pet ubistava, otmice, silovanje i nedozvoljeno držanje droge i oružja.

U pitanju je najveća akcija policije protiv organizovanog kriminala u poslenjih 10 godina.

Belivuk, čiji je nadimak Velja Nevolja, sumnjiči se za najbrutalnija ubistva, a dokazni materijal u vidu fotografija iskasapljenih žrtava dospio je u javnost.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,