Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšena grupa makroa u Beogradu: Podvodili djevojke u stanu

Preuzmite sliku

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su devet osoba zbog postojanja osnova sumnje da su kao članovi organizovane kriminalne grupe izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela u vezi sa posredovanjem u vršenju prostitucije.

Policija je uhapsila V. M. (1982) koji se sumnjiči da je organizator ove kriminalne grupe, kao i D. A. (1986), B. L. (1978), S. B. (1989), D. A. (1980), N. S. (1972), M. M. (1998), D. M. (1989) i J. S. (1990).

Sumnja se da su oni u periodu od juna 2019. godine do kraja maja ove godine pronalazili i angažovali ženske osobe radi pružanja seksualnih usluga, kao i da su uzimali pod zakup stanove na teritoriji Beograda u kojima su one boravile. Takođe, oni se sumnjiče da su organizovali i oglašavanje prostitucije, kao i da su navodili ženske osobe da se bave prostitucijom.

Kako se sumnja, V. M. je organizovao i fizičko obezbjeđenje stanova i djevojaka koje su bile u njima, kao i kontrolu dolaska klijenata, prevoz i predaju ženskih osoba trećim licima u cilju pružanja seksualnih usluga.

Potom su, kako se sumnja, sav novac koji su prikupili kroz posredovanje u prostituciji osumnjičeni međusobno dijelili shodno izvršenim zadacima.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu. (Nova.rs)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,