Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšen vozač autobusa smrti: “Rekao je da je na trenutak zaspao”

Preuzmite sliku

Obavljen je uviđaj, poduzimaju se druge dokazne radnje za pokretanje krivičnog postupka, istaknuo je zamjenik državnog tužioca Pranjić.

Zamjenik općinskog državnog tužioca Slavko Pranjić obavio je uviđaj na mjestu nesreće kosovskog autobusa koji je sletio s autoceste A3 u blizini Slavonskog Broda te je iznio nove pojedinosti o toj tragediji u kojoj je poginulo najmanje 10 osoba, a ozlijeđeno je njih više desetaka.

– Prema do sada utvrđenim činjenicama, radi se o slijetanju autobusa na travnatu bankinu s južne strane kolnika. Autobus je prometovao iz Frankfurta u Prištinu, prometnog prijevoznika Deva Tours sa sjedištem u Prištini, rekao je Pranjić, kako ga je citirao Dnevnik.hr.

 • – Vozač autobusa je zatečen na mjestu događaja, u međuvremenu je uhapšen. Obavljen je uviđaj, poduzimaju se druge dokazne radnje za pokretanje krivičnog postupka, istaknuo je Pranjić.

  – Za sada imamo informaciju da se radi o 10 smrtno stradalih osoba i 23 teško ili lakše tjelesno ozlijeđenih, rekao je.

  – Vozač je uhapšen pod sumnjom da je upravljao motornim vozilom na način da se nepropisno kretao, nije koristio saobraćajnu traku već je došlo do slijetanja. O tome koji su uzroci slijetanja, za sada ne možemo govoriti, dodao je Pranjić.

  – Iskazao je da je na trenutak zaspao, ali to ćemo sve naknadno utvrđivati, dodao je Pranjić.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,