Nedjelja, 25. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšen vođa jednog od najjačih kriminalnih klanova u regionu

Preuzmite sliku

Slobodan Kašćelan, koji je označen kao vođa “kavačkog klana”, uhapšen je sinoć u Kotoru, jer je prijetio sugrađaninu Branku Radonjiću.

“Policija je u Kotoru, po nalogu nadležnog državnog tužioca, lišila slobode bezbjednosno interesantno lice S. K. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti”, saopštila je crnogorska policija, prenosi portal “Nova.rs“.

Crnogorska “Pobjeda” navodi da je riječ o Slobodanu Kašćelanu. Osumnjičeni je krivično delo počinio na način što je uputio ozbiljne prijetnje po život i tijelo oštećenog B. R. iz Kotora, saopšteno je iz UP.

Inače, Kašćelan je od ranije poznat istražnim organima, a neko vrijeme se nalazio i na potjernici. Označen je kao vođa “kavačkog klana”, jedne od dvije zavađene krimi-grupe u Kotoru, a koja se dovodi u vezi sa brojnim ubistvima, trgovinom drogom i ostalim krivičnim djelima.

Ovaj klan je u dugogodišnjem sukobu sa “škaljarskim”.

Podsjetimo, Kašćelanu je sud u Podgorici odredio mu je prije samo nekoliko dana mjeru elektronskog nadzora nakon što je nedavno napustio napustio Kotor, i time prekršio mjeru zabrane napuštanja mjesta boravišta. Njega je policija zatekla u jednom lokalu u društvu sugrađanina Bojana Ljubatoviča i Novljanina Vladimira Vučkovića.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje