Utorak, 24. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Uhapšen modni kreator Darko Kostić, držao mladića u špajzu

Preuzmite sliku

Modnog kreatora Darka Kostića sinoć je policiji prijavio jedan mladić koji je nadležnima rekao da mu je prijatelj javio da ga pomenuti Kostić drži zatvorenog u špajzu i prijeti mu ubistvom, saznaje Nova.rs.

Dana 20.04.2022. godine u 02.43 časa prijavljeno da se u stanu modnog kreatora D.K. u ul. Dobračina, u stanu nalazi  Š.H. 19 godina, koji je poslao poruku pozivaocu N.N. da je zatvoren u špajzu i da D. K.  hoće da ga ubije. Patrola je na uglu ulica Laze Pačua i Vasine zatekli Š.H. (2002) (umjetničko ime Emis Emil) koji je prišao patroli i izjavio da se nalazio u stanu D.K. i gdje je nakon kraće zabave D.K. postao agresivan i potom Š.H. ubacio u špajiz i da je D. K. htio da ga ubije.

“D.K. je doveden u PS na osnovu ranije portage, oštećeni upućen u PS radi podnošenja prijave i dalje obrade. Donijeto je rešenje o zadržavanju u konsultaciji sa dežurnim zamijenikom tužioca I OJT-a u Beogradu, zbog izvršenog kd iz člana 138 KZ RS – Ugrožavanje sigurnosti i člana 132. KZ RS – Protivpravno lišenje slobode“, navodi se u izvještaju.

Inače, Kostića je u junu prošle godine Treći osnovni sud osudio na godinu dana kućnog zatvora zbog polnog uznemiravanja maloljetnika. Ova presuda nije pravosnažna.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje