Petak, 7. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Ubistvo Ukrajinke u Kotoru: Otac osumnjičenog mladića planirao njegov bijeg iz Albanije (VIDEO)

Preuzmite sliku

Kotoraninu Arseniju Stanoviću (22) određeno je zadržavanje do 72 sata, potvrdio je Vijestima njegov advokat Zoran Piperović.

Stanović je priveden u Više državno tužilaštvo nakon što je uhapšen tokom noći u Tirani. Piperović je kazao da se Stanović na saslušanju branio šutnjom. On je uhapšen na osnovu saznanja crnogorske policije koja ga je prije nekoliko dana locirala u glavnom gradu Albanije.

“Predmet je kod tužioca, ima i 15 dana, MUP je podnio krivičnu prijavu nadležnom tužiocu i tu prestaje svaka njegova ingerentnost. Evo, da vidimo šta mu se stavlja na teret, pogledat ćemo šta će sve dalje da bude, sačekajte da odemo kod tužioca”, kazao je ranije Piperović, pišu Vijesti.

Sa Stanovićem je u automobilu kosovskih registarskih oznaka bio njegov otac Zoran. Navodno, suspendirani šef ispostave Granične policije Aerodroma Tivat planirao je da omogući svom sinu bijeg iz Albanije, ali on nije uhapšen.

“Očigledno nije uhapšen jer me on zvao prije dva sata. Rekao mi je da nije u policiji, da je negdje na ulici”, rekao je ranije Piperović.

Stariji Stanović nije uhapšen jer po crnogorskom Zakoniku o krivičnom postupku krvni srodnik, odnosno roditelj, u ovim situacijama, kada pokušava da pomogne djetetu nakon počinjenog krivičnog djela, nije krivično odgovoran.

“Osumnjičenog A. S. su službenici albanske policije lišili slobode rano jutros u Tirani, nakon što su službenici crnogorske policije kolegama iz Albanije dali operativne informacije o saznanjima vezanim za lokaciju na kojoj se A. S. skrivao u toj državi. A. S. je predat službenicima Uprave policije MUP-a Crne Gore. On će biti zadržan u policijskim prostorijama do privoda u zakonskom roku nadležnom državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici”, saopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.

Za bivšim vaterpolistom policija je tragala od 13. maja, kada je beživotno tijelo Lašmanove pronađeno u stanu u kotorskom naselju Dobrota. Tada je policija došla do operativnih saznanja da je ubio svoju bivšu djevojku. Lašmanova je bila izvršna direktorica milionski vrijednih kompanija. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,