Petak, 30. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Ubio ga je zbog kose? Nijemac mu hvalio frizuru, Edo ga izbo

Osumnjičeni Edo S. izašao je iz kafića za Nijemcima, a kad ga je nesretni mladić pitao zašto ih prati, ovaj mu je zabio nož u prsa

Edo S. (32), osumnjičen za ubistvo 23-godišnjeg Nijemca, u trenutku privođenja imao je kapuljaču na glavi. Na njegov zahtjev policajac ju je povukao, Edo je htio da mu se vide “dreadlocksi”.

Podsjetimo, 16. jula oko 21.15 sati, grupica njemačkih državljana susrela je u jednom baru na Puntiželi njima nepoznatog muškarca. Mladi Nijemac, vidjevši ubojičinu frizuru, komentarisao je da je odlična i da mu se sviđa. Međutim, Edo očito to nije tako shvatio te ih je, nakon što su napustili kafić, pratio. U jednom trenutku se mladi Nijemac okrenuo i pitao ga zašto ih prati, a ovaj mu je tad zabio nož u predjelu srca. Iako ozlijeđen, mladić je krenuo prema svojim prijateljima vičući da muškarac ima nož te je potom teško ranjen pao na tlo. Hitna pomoć uspjela je reanimirati mladića, ali je preminuo na operacijskom stolu u pulskoj bolnici.

Ubica je pobjegao, no pronađen je na plaži u kampu.

Istražna sutkinja Županijskog suda u Puli odredila je jednomjesečni istražni zatvor za osumnjičenog i to zbog opasnosti da bi na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo.

I dva dana nakon tragedije ljudi ne mogu vjerovati da se to dogodilo.

 • – Više ne smiješ nikome ništa reći, takvo je vrijeme došlo. Eto, šteta mladog života. Zamislite situaciju da idete na godišnji i da vas na tom godišnjem neko iz čista mira ubije – komentarisao je jedan stariji Puljanin.

  Radnice kafića u kampu u Valbandonu rekle su da je ubica često pričao da je on Bog i da je zato svima dobro, a govorio je i da je došao iz treće galaksije.

  U redakciju portala 24sata.hr se javio Puljanin koji je potvrdio da poznaje ubicu od ranije.

  – Bio je podstanar kod mog prijatelja prije četiri-pet mjeseci, a po Puli i okolini smo ga viđali oko godinu dana. Od početka je bio čudan, ali nisam niti slutio da bi bio spreman ubiti. Često je molio za cigarete po gradu i tražio 10 kuna, a kad bi nešto pričao, nije dopuštao da se osoba makne od njega dok ne završi svoju misao. Mislim da je čovjek bolestan i da se tragedija mogla izbjeći – tvrdi naš izvor.

  Divljao je u marici

  Policiji je davao proturječne izjave, prvo da živi na svjetioniku, a zatim u šatoru. Svjedoci kažu da je divljao kad su ga ugurali u maricu. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,