Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

UAE daju 22 miliona eura za izgradnju Pedijatrijsko-hirurške klinike u Prištini (FOTO)

Preuzmite sliku

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga i predstavnik šeika Fatima bin Mubaraka iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saeed Eid Al Ghafli, potpisali su danas u Abu Dabiju sporazum o donaciji vrednoj preko 22 miliona eura za izgradnju nove Pedijatrijsko-hirurške klinike u okviru Kliničkog univerzitetskog centra Kosova u Prištini, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsednica Jahjaga je tim prilikom naglasila da će ova bolnica jako potrebna za zdravlje dece na Kosovu, pomoći unapređenju brige za decu Kosova, saopšteno je iz kabineta predsednice.

Kosovska predsednica se zahvalila u ima naroda Kosova Šeiku Fatim bin Mubaraku na ovoj velikodusnoj pomoći za decu Kosova, uz obavezivanje da će ova klinika sa ponosom nositi njegovo ime.

Izgradnja nove klinike počeće tokom ovog leta i očekuje se da celokupan projekat bolnice bude završen za godinu dana. Projekat obuhvata specijalizaciju zdravstvenih usluga u oblasi neonatologije, ortopedije, neurologije, urologije, endokrinologije, kardiologije, onkologije, hematologije i hitne medicine.

Ceremoniji potpisivanja sporazuma prisutvovali su i ministar zdravstva u Vladi Kosova Imet Rrahmani i direktorka zdravstvenog autoriteta Abu Dabija, Maha Taysir Barakat.

Predsednica Jahjaga, koja boravi u poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, tokom jučerašnjeg dana postigla je sporazum o ekonomskoj saradnji između Kosova i UAE. Do potpisivanja sporazuma dolazi nakon niza bilateralnih poseta i susreta, koje je Jahjaga imala sa arapskim šeikom.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje