Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U Zagrebu uhapšen Mladen Džidić: Ubica za kojim vlasti BiH tragaju godinama

Preuzmite sliku

“Radi se Mladenu Džidiću za kojim je ranije Kantonalni sud u Mostaru raspisao tjeralicu jer se nije vratio u Kaznenopopravni zavod (KPZ) u Mostaru”

Zagrebačka policija saopćila je da su u srijedu, 30. marta na području Novog Zagreba u Iškom putu, policijski službenici Odjela za potrage i Interventne policije Policijske uprave zagrebačke postupali su po tjeralici za 48-godišnjakom, raspisanoj od Županijskog suda u Velikoj Gorici zbog izdržavanja zatvorske kazne u trajanju od 17 godina poradi počinjenja kaznenog djela “Teško ubistvo”, počinjenog na teritoriju Bosne i Hercegovine 2009. godine.

– Temeljem naloga suda, u stanu kojim se koristio 48-godišnjak, obavljena je pretraga kojom prilikom je pronađeno ukupno 167 grama kokaina, preša za pakiranje droge, vaga i ostali pribor – navela je policija.

Kako se saznaje, radi se Mladenu Džidiću za kojim je ranije Kantonalni sud u Mostaru raspisao tjeralicu jer se nije vratio u Kaznenopopravni zavod (KPZ) u Mostaru, u kojem je služio zatvorsku kaznu zbog ubistva Crnogorca Branislava Obradovića, počinjenog 13. oktobra 2009. iz koristoljublja, prenosi Jutarnji.hr.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,