Ponedjeljak, 26. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U Srbiji pozivaju na dobrovoljno služenje vojnog roka, vojnici će primati i plaću

Preuzmite sliku

Ministarstvo odbrane Srbije pozvalo je sve mladiće i djevojke koji su zainteresovani da stanu u stroj Vojske Srbije i dobrovoljno odsluže šestomjesečni vojni rok sa oružjem u junskom roku da se prijave na aktuelni konkurs.

Kako je navedeno na zvaničnoj stranici Ministarstva odbrane te zemlje, “pravo prijavljivanje imaju svi zdravstveno sposobni državljani Srbije koji u 2022. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem”.

– Pored prilike da prošire znanja, steknu nove vještine i upoznaju se sa savremenim naoružanjem i vojnom opremom, vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka primat će i mjesečnu plaću u iznosu oko 38.000 dinara (oko 635 KM) – navodi se.

Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka moguće je podnijeti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave kao i u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsjecima.

Svi oni koji izraze želju da postanu profesionalni vojnici, moći će to da učine po ubrzanoj proceduri i potpišu ugovore odmah po okončanju dobrovoljnog služenja vojnog roka. (Faktor)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje