Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U Srbiji i rakija sa imenom Aleksandra Vučića

Preuzmite sliku

U Srbiji su se u optjecaju pojavile rakije s imenima srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, a proizvodi ih i pakira subotičko poduzeće za proizvodnju alkoholnih pića, objavio je u utorak beogradski list “Danas”, navodeći da su naručitelji iz vladajuće Srpske napredne stranke.

Rakije s imenima braće Vučić nisu u slobodnoj prodaji i nema ih na tržištu, a za sada je nepoznato ko je i kako iz tabora vladajućih naprednjaka naručio njihovu izradu.

Na boci “personalizovanoj” imenom srbijanskog šefa države piše “Vučja rakija”, a nacrtane su dunje, dok je uz rakiju koja nosi ime njegova brata Andreja navedeno da je šljivovica, odležala u hrastovim bačvama.

Subotička kompanija, koja je proizvela i pakirala “personalizovane rakije”, još nije odgovorila na pitanje “Danasa” o tome jesu li predsjednik Srbije i njegov brat dali suglasnost i dopustili da im se ime nađe na etiketama boca s rakijom, te je li neophodno odobrenje osobe čije ime se koristi u brendiranju i na ambalaži, bez obzira što nije riječ o proizvodima namijenjenim tržištu i slobodnoj prodaji.

List ističe kako se rakija pojavila “slučajno ili ne, nekoliko dana nakon što je predsjednik Aleksandar Vučić, na konferenciji za novinare s podsmijehom govorio o bezazlenosti koronavirusa”, kada je, među ostalim, rekao kako je “sebi našao izgovor da popije čašicu dnevno”.

Prema novodima na stranici subotičke kompanije, “Vučja rakija predstavlja spoj tradicionalnog i modernog” i sprema se po tradicionalnoj recepturi iskusnih srpskih majstora, piše “Danas”, a personalizovana boca, na kojoj su nacrtane dunje, košta oko 22 eura.

Rakija “Srpska trojka”, koja nosi ime Vučićevog brata Andreja, rezultat je, kako se navodi, “brižljivog odabira kvalitetnih plodova šljive, dvostruke destilacije, starenja i njege u barrique hrastovim bačvama”, prenosi Hina.

Za sada nema potvrde ko je iz Srpske napredne stranke naručio pakiranje i brendiranje ovih rakija koja nose imana srbijanskog šefa države i njegov brata. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,