Subota, 29. Februara 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U Splitu ubijena dva muškarca, policija upozorava građane da ne izlaze iz kuća

Danas iza 15 sati u centru Splita došlo je do pucnjave u kojoj su, prema prvim informacijama, ubijene dvije osobe.

– U Splitu je oko 15:35 sati u centru grada došlo do pucnjave na dvije lokacije. U događajima su smrtno stradale dvije osobe, a jedna je prevezena na pružanje ljekarske pomoći. Prema prvim informacijama sa terena počinitelj je muškarac obučen u crno, ima oružje i kreće se put Marjana. Molimo sve građane na tom području grada da se sklone s ulica i da ukoliko uoče osobu odmah zovu policiju. Sve raspoložive policijske snage su na terenu i tragaju za počiniteljem – saopćeno je iz policije.

Jedan motorist leži mrtav u Radmilovićevoj ulici, a drugi na Šperunu. Splićani su u šoku, a po kvartu se priča kako su žrtve smaknute hicem iz puške, piše Dalmatinski portal.

– Bila sam s prijateljicom na Matejuški, od te pucnjave smo bile udaljene 150 metara zračne linije. Odjednom su se čuli hitci da su se svi samo pogledali. Svi smo pomislili da to nije možda vatromet niti petarde. Unutar minute odmah je bila druga pucnjava, nakon desetak minuta krenula je policija, dva policijska auta i dva interventna te su opkolili taj dio ulice oko svetog Frane te zatvorili gornji dio ulice – ispričala je za Večernji.hr djevojka koja se našla u blizini pucnjave.

O pucnjavi se govori i na društvenim mrežama pa je tako jedna od svjedokinja napisala: – To je bila rafalna paljba, jedan dugi rafal, zatim jedan kraći. Mislila sam da je zakašnjela pirotehnika.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,