Petak, 21. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

U Splitu protestovali protiv migranata: Nećemo Arape

Preuzmite sliku

Protestnim hodom pod nazivom “Stop Marakeškom sporazumu” duž Marmontove ulice i Rive danas je skupina građana u Splitu izrazila protivljenje tom sporazumu te pozvala vladu da ga odbaci, ocjenjujući da je to “zloćudan i podvaljen” dokument kojim se žele omogućiti nesmetane migracije.

Demonstranti su na čelu kolone nosili hrvatsku državnu zastavu, višemetarski transparent s natpisom “Odbacimo Marakeški sporazum – protiv ideologije globalizma”.

Također su, među ostalim, nošeni transparenti s natpisima “Marakeš ili legalizacija invazije”, “Marakeš ili kraj hrvatske Hrvatske”, “Ne nasilnoj islamizaciji Hrvatske”, “Marakeš i Istanbulska ili novi totalitarizam”, “Hrvatska ne spavaj, ne idi kao ovce na klanje”, “Plenkoviću slugo globalizma – odlazi”, “Hrvatska nije sekularna već kršćanska”.

Protest je organizirala Grupa građana iz Splita u suorganizaciji s inicijativom Hrvatski bedem. Demonstranti su tokom hoda pjevali domoljubne pjesme i molili “Očenaš” i “Zdravo, Marijo.”

“Pozvali smo na ovaj prosvjedni hod sve političke stranke, a odazvali su se predstavnici Živog zida i HRAST-a”, rekao je Tonći Ćukušić iz organizacijskog odbora.

Inicijator ovoga hoda Lovre Meštrović je u govoru na Rivi izrazio protivljenje Marakeškom sporazumu. (Hina)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,