Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Sjevernoj Makedoniji održan skup podrške Palestini

Preuzmite sliku

 U Skoplju, glavnom gradu Sjeverne Makedonije, održan je skup podrške Palestini i palestinskom narodu, javlja Anadolu Agency (AA).

Na skopskom trgu Makedonija okupljeni su osudili izraelske napade na Gazu te istakli kako je palestinski narod izložen etničkom čišćenju koje provodi izraelska država.

Okupljeni su tom prilikom uzvikivali slogane “Sloboda za Palestinu”, ”Izrael terorist”, ”Recep Tayyip Erdogan”, ”Stop fašizmu, sloboda narodu”, ”Okončajte okupaciju“, ”Sloboda” i tome slično.

Na skupu s kojeg su poslane poruke podrške Palestini, istaknuti su i transparenti na kojima je pisalo ”Sloboda Palestini, bojkot Izraela“, ”Zaustavite prolijevanje krvi u Palestini”, ”Moje srce je uz Palestinu“, ”Izraelu, cijeli svijet gleda“, ”Treba biti tih kada djeca spavaju, ali ne kad umiru”

Na protestima su se okupili predstavnici različitih građanskih organizacija i građani nekoliko etničkih zajednica među kojima su Makedonci, Albanci, Turci, Bošnjaci, Romi i drugi, ali i građani porijeklom iz Palestine i Jordana.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje