Četvrtak, 9. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

U Puli preminuo dječak, privedeni roditelji koji ga mjesecima nisu vodili doktoru

Preuzmite sliku

Policija je provela kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su 45-godišnja hrvatska državljanka i 42-godišnji hrvatski državljanin počinili kazneno djelo povreda djetetovih prava.

Oni mjesecima nisu odveli dijete doktoru iako je bilo bolesno, već su doktorsku pomoć zatražili tek ove srijede kad se zdravstveno stanje potpuno pogoršalo. Nažalost, dijete je preminulo u pulskoj bolnici.

Saopštenje policije: “Policija je 29. septembra zaprimila dojavu iz pulske bolnice da je u poslijepodnevnim satima preminulo dijete. Provedenim izvidima, policijski službenici utvrdili su kako su 45-godišnjakinja i 42-godišnjak grubo povrijedili djetetova prava zanemarivanjem i nebrigom oko njegovog zdravstvenog stanja, čime su prouzročili smrt djeteta. Naime, unazad tri mjeseca djetetu se pogoršalo zdravstveno stanje, no osumnjičeni ga nisu odveli doktoru.

Djetetu se zdravstveno stanje znatno pogoršalo 27. septembra no osumnjičeni su tek 29. septembra zatražili hitnu medicinsku pomoć, kada je dijete prevezeno u pulsku bolnicu i gdje je, nažalost, preminulo. Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, danas u poslijepodnevnim satima, privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave istarske”.

Kako vecernji.hr neslužbeno saznaje, privedeni su roditelji i da je dijete imalo 15 godina.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,