Subota, 28. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

U Prizrenu održan marš podrške Bosni i Hercegovini: Sve dok je Bošnjaka, biće i Bosne

Preuzmite sliku

Sa marša održanog u gradu Prizrenu upućen je poziv na očuvanje teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine i nekonfliktne situacije među narodima, javlja Anadolu Agenci (AA).

Oko stotinu ljudi koji su učestvovali u maršu u organizaciji bošnjačke partije Inicijativa NAŠA pored zastava Bosne i Hercegovine, nosili su i transparente sa natpisima: “Kosovo stoji uz Bosnu i Hercegovinu“, “Čuvajte mir i toleranciju“ i “Sve dok je Bošnjaka, biće i Bosne“.

U saopštenju za javnost koje su organizatori pročitali na kraju marša, istaknuto je da su pozivi na podelu Bosne i Hercegovine neprihvatljivi. Rečeno je da je marš organizovan za sve one koji žive u Bosni i Hercegovini i koji doprinose miru, bez obzira na vjeru i naciju.

“U ime multietničkog i multikulturalnog grada Prizrena, i zaista u ime svih Bošnjaka, Albanaca, Turaka, Roma i drugih građana Prizrena, želimo da jasno stavimo do znanja da stojimo uz Bosnu i Hercegovinu i da nikada nećemo prihvatiti. redizajn granica. Prošla su vremena kada se Bošnjacima sve moglo nametnuti. Mi smo za suživot, razumevanje i međusobno poštovanje i spremni smo da sarađujemo sa svakim ko nas poštuje i vidi kao ravnopravne“, navodi se u saopštenju.

Marš, koji je trajao oko sat vremena, završen je bez incidenata.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,