Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

U prizemljenom avionu u Splitu nije pronađena bomba, prtljaga se vraća putnicima

Preuzmite sliku

Putnički avion koji je letio na relaciji Prag – Split prizemljen je danas u splitskoj zračnoj luci zbog dojave o ugrozi. Međutim, nakon svih pregleda i izvida utvrđeno je da ugroze nema pa su putnici pušteni, a avion je predan kapetanu.

“Obavljeni su potrebni protueksplozijski pregledi zrakoplova te rendgenski pregledi prtljage – nije potvrđena dojava o ugrozi – avion je predan kapetanu. Slijedi povratak prtljage putnicima”, objavila je policija kasno poslijepodne.

Nešto ranije javili su da su putnici pregledani, ali da još traje pregled stvari.

“Obavljen je pregled svih putnika i članova posade, te se svi nalaze u prostorijama Zračne luke Split. Dojava o ugrozi do ovog trenutna nije potvrđena. Pregledi i rad nadležnih službi se nastavljaju”, saopćeno je.

Podsjetimo, avion koji je iz Praga letio za Split prizemljen je u Splitu uz obavijest pilota o stanju nužde, potvrdila je kontrola zračne polovide.

Iz MUP-a su ranije potvrdili da je u pitanju dojava o ugrozi.

“Možemo potvrditi da je zrakoplov na relaciji Prag – Split sletio u zračnu luku Split te da se sukladno standardnim operativnim postupcima provjerava dojava o ugrozi koju smo zaprimili. Avion je izdvojen, svi putnici su napustili zrakoplov te je postupanje svih službi na terenu u tijeku. Zračna luka nije zatvorena za promet”, rekli su iz MUP-a. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , , ,