Ponedjeljak, 30. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

U pasošu nije imao mjesta za pečat pa dodao još jedan prazan list!?

Preuzmite sliku

Vozaču je zbog neposjedovanja valjane isprave za prelazak državne granice, odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku sukladno odredbama Zakona o strancima, te je krivično prijavljen.

Dana 23. januara, u 7.25 sati, na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, kontrolisan je teretni automobil (bosansko-hercegovačkih nacionalnih registracijskih oznaka) i 28-godišnji vozač, koji je policijskim službenicima na uvid dao putnu ispravu za koju su policajci posumnjali u vjerodostojnost.

Daljnjim radom i kriminalističkim istraživanjem potvrđena je sumnja u krivotvorenje, te je utvrđeno da je osumnjičeni u putnu ispravu dodao jednu stranicu za otiskivanje graničnog štambilja/pečata.

Policijski službenici protiv 28-godišnjaka podnose krivičnu prijavu Općinskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela krivotvorenja isprave, te mu je zbog neposjedovanja valjane isprave za prelazak državne granice, odbijen ulazak u Republiku Hrvatsku shodno odredbama Zakona o strancima. (GP Maljevac)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,