Utorak, 9. Avgusta 2022.
Tuzlanski.ba logo

U okolici Zadra zabilježeno još lakših podrhtavanja: ‘Čula se tutnjava i sve se počelo tresti…’

Preuzmite sliku

Potres koji je u 14.15 snažno zatresao zadarskoj područje imao je epicentar sedam kilometara sjeverno od Starigrada i bio je jačine 4.7 po Richteru.

Kako su nam ispričali stanovnici u obližnjim Selinama, kuće su im se jako tresle, a najviše staklo i namještaj po kućama, pa su zbog straha, ali i sigurnosti svi izašli iz kuća.

Za očekivati je da će uslijediti popratni potresi, ali puno blaži, a nešto slabijih potresa već je zabilježeno. Zadarski centar 112 i policija nisu zaprimili dosad nikakve dojave o povrijeđenima ili šteti.

Potres se osjetio sve do Splita, jako je treslo na Pagu i po otocima u zadarskom akvatoriju, te u Lici.

Kako je rekao seizmolog Krešimir Kuk, ovaj potres po jačini spada u kategoriju jakih potresa. Uznemireni građani mahom su istrčali izvan kuća, a mnogi od njih javili su se na društvenim mrežama, te komentirali kako se čula i jaka tutnjava, slična grmljavini, a zatim se sve zatreslo. Na višim spratovima u Zadru stanari svjedoče kako su im popadale stvari, te da je sve trajalo nekoliko neugodnih sekundi.

Za sada nemamo podataka o materijalnim štetama, ali znamo da se potres osjetio na velikom području Hrvatske, od Zadra, zadarskom području, o Splita, a čak su ga i u Zagrebu mogli osjetiti. Manifestirao se jako na širem području – istaknuo je za portal N1 seizmolog Krešimir Kuk. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,