Subota, 25. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

U jami kod popularnog Zrća pronađene bombe i protupješačke mine

Preuzmite sliku

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak

Iz speleološkog objekta-jame zvane Ivć jama u mjestu Caska jučer su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijskih uprava zagrebačke i ličko-senjske izvadili dvije ručne bombe, dvije protupješačke antimagnetne mine i imitator djelovanja artiljerijskog oružja IDAO M71, što su policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeli i pohranili u skladište do uništenja.

– U cilju zaštite svih građana i ovom prilikom apelujemo na građane koji nedozvoljeno posjeduju minsko-eksplozivna sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima u prirodi, a posebno ne u kontejnerima za odlaganje otpada ili u parkovima, odnosno, na mjestima koja su dostupna ostalim građanima, jer do istih često mogu doći neovlaštene osobe a posebno djeca što za posljedicu može imati i stradavanje – upozoravaju iz MUP-a.

  • – Pridružite nam se u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.

    Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

    “Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske stanice kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.” – poručuju iz policije. (Morski.hr – I.B.)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,