Srijeda, 23. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U Hrvatskoj uskoro kreću svadbe: Sto ljudi unutra, a 300 na otvorenom…

Od 27. maja 2020. predviđeno je da bi se u zatvorenim prostorima omogućilo 100 posjetilaca, a u vanjskim prostorima 300 posjetilaca. Daljnje brojke će zavisiti od epidemiološke situacije, piše 24sata.hr

Tokom sljedeće sedmice Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavit će preporuke koje će detaljno opisati epidemiološki okvir za obavljanje rada u ugostiteljskim djelatnostima.

– Od 27. maja 2020. predviđeno je da bi se u zatvorenim prostorima omogućilo 100 posjetilaca, a u vanjskim prostorima 300 posjetilaca, a daljnje brojke će zavisiti od epidemiološke situacije, objavilo je danas Ministarstvo civilne zaštite u saopćenju.

– Nakon niza sastanaka sa službenim predstavnicima ugostiteljske i industrije događanja (event industrija) postignut je dogovor da će Hrvatski zavod za javno zdravstvo izraditi preporuke s odgovarajućim epidemiološkim okvirom za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, s ciljem da se omogući organizacija rada tih djelatnosti počevši od 27. maja 2020.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje