Ponedjeljak, 1. Juna 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U Hrvatskoj sedam novozaraženih koronavirusom, ukupno 56

Koronavirusom u Hrvatskoj zaraženo je još sedam ljudi, pa je ukupna brojka 56 zaraženih, rekao je hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš u ponedjeljak na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

Jedan od novozaraženih je iz Rijeke, jedan iz Karlovca, a pet je iz Zagreba, među kojima je i liječnik KBC-a Zagreb, koji se vrati iz inozemstva. On je smješten na zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, javila je Hina.

Ministar Beroš pohvalio je promptnu reakciju KBC-a Zagreb nakon što je utvrđeno da je jedan njihov ljekar pozitivan na koronavirus.

Izvijestio je i da su ozdravile tri osobe, ranije oboljele. Do sada je na koronavirus u Hrvatskoj učinjeno 835 testiranja, od čega je 15 u obradi, a 8.464 hrvatska građana su pod nadzorom.

‘Ulazimo u treću faze borbe protiv koronavirusa. Ona uključuje mobilizaciju zdravstvenog sistema’, poručio je ministar zdravstva.

Stožer pomno promišlja sve mjere koje donosi, te se mjere temelje na stručnim i znanstvenim inputima te su polučile rezultate, naglasio je, dodavši da u ovakvoj situaciji ‘struka vodi glavnu riječ’.

‘U medijskom prostoru sada dolaze druge inicijative i ishitrene mjere, koje razumijemo i uvažavamo sve sugestije i prijedloge, međutim napominjemo da s nacionalnog aspekta doista na temelju stručnih i naučnih prijedloga poduzimamo i preporučamo sve ono što je u skladu sa naučnim evaluacijama i što se radi u svijetu’, poručio je ministar Beroš.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,