Ponedjeljak, 2. Avgusta 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Hrvatskoj četiri nova zaražena koronavirusom, ukupno 31

Preuzmite sliku

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš saopćio je u danas da su u Hrvatskoj zabilježena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom te ih je sada ukupno 31.

“Imamo četiri nova bolesnika, ukupno 31. Riječ je o dvoje novozaraženih u Puli i dvoje u Zagrebu”, izjavio je Beroš na konferenciji za medije Stožera za civilnu zaštitu Republike Hrvatske.

Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kazao je da su novooboljeli u Zagrebu bliski kontakti do sada poznatih bolesnika. U Puli se radi o ugostitelju koji se vratio iz Italije i pozitivan je na koronavirus, a druga osoba iz Pule zaražena je nakon što je u Zagrebu ostvarila kontakt s osobom koja je došla iz Švicarske i kojoj je kasnije u Švicarskoj potvrđena zaraza.

‘Još uvijek se radi ili o uvezenim bolesnicima ili o bliskim kontaktima, što nam govori da je epidemiološka situacija još uvijek povoljna’, kazao je Capak.

Beroš je rekao kako se razmatraju sve mjere koje su na raspolaganju kako bi se smanjila moguća transmisija bolesti u populaciji, no da zasada nema lokalne transmisije.

‘Epidemiološka situacija je zadovoljavajuća, nemamo znakova lokalne transmisije u pučanstvu, što je dobar znak’, kazao je Beroš.

‘Pratimo situaciju iz sata u sat, i spremni smo reagirati novim mjerama ukoliko se epidemiološka situacija u Hrvatskoj pogorša’, dodao je, javila Hina.

Direktorica Bolnice za infektivne bolesti “Dr. Fran Milhaljević” Alemka Markotić istaknula je da svi novi bolesnici imaju blaži oblik bolesti te je dodala da se ni s ostalim zaraženima ne događa ništa značajno.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,