Ponedjeljak, 26. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Hrvatskoj 12 novozaraženih, ukupno 81

Preuzmite sliku

Stab civilne zaštite Republike Hrvatske izvijestio je kako je Hrvatskoj od jučer zaraženo novih 12 osoba, što je ukupno 81 zaražena osoba u Hrvatskoj, a među njima je i osam ljekara, javlja Anadolu Agency (AA).

Dvanaest je novozaraženih osoba na području Hrvatske od jučer, izvijestio je hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš. U Hrvatskoj je obavljeno ukupno 1.205 testiranja.

Osam ljekara testirano je pozitivnima na korona virus, potvrđeno je iz Staba civilne zaštite.

Beroš je ocijenio kako epidemiološka slika u Hrvatskoj još uvijek pod kontrolom, međutim kako slika u pojedinima zemljama Europske unije nije dobra.

Naveo je kako su jučer na istoku Hrvatske provedena 24 testa i kako su se svi pokazali negativnima.

Direktorica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić je izvijestila kako još uvijek nema teških slučajeva oboljenja, te kako su svi ljekari zarazne klinike negativni na testove.

Od danas je uspostavljen novi pozivni centar za informiranje građana o koronavirusu na broju 113 na kojem će 10 volontera odgovarati na pitanja građana, a brojevi 112 i 113 će, u slučaju zauzeća, preusmjeravati pozive na mobitele volontera koji rade od kuće.

Otvorena je i internetska stranica Vlade Republike Hrvatske na kojoj su objedinjene sve relevantne informacije i izvori.

Hrvatski Crveni križ (HCK) pomoći će u dostavi hrane i pića starijim osobama kojima je preporučeno da ne izlaze iz svojih domova, ali i vozačima kamiona koji su u konvojima tranzitu preko Hrvatske.

Osobama koje su u tjeskobi zbog izolacije u kućama, HCK je osigurao telefon za psihološku pomoć.

HCK je poručio svim mlađim osobama koje pomažu starijim komšijama u nabavi hrane i pića da se pridržavaju higijenskih mjera, te ne ostvaruju dulji i bliskiji socijalni kontakt.

Zbog kršenja mjere samoizolacije, zaprimljeno je 749 prijava građana, od čega su policijski službenici 132 slučaja potvrdili kao tačna.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,