Nedjelja, 5. Decembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

U duplom dnu kofera smjestio 230.000 eura

Preuzmite sliku

Carinici na prelazu Gradina, u saradnji s policijom, otkrili su i spriječili pokušaj krijumčarenja 230.000 eura u duplom dnu jednog kofera.

Slučaj je otkriven na izlazu prelaza Gradina, kada je za detaljnu kontrolu izdvojen kamion turskog prevoznika koji se iz Mađarske uputio ka Turskoj, saopštila je Uprava carina, prenosi Tanjug.

Carinici su tokom pregleda kabine kamiona, na krevetu vozača primijetili kofer, za koji je turski državljanin koji je upravljao teretnjkom rekao da sadrži njegove lične stvari. Međutim, čim je započeo pregled, carinici su na dodir osjetili čvrstu pregradu na sredini kofera, da bi ubrzo bilo utvrđeno da je riječ o kartonu kojim je ovaj vozač pokušao da prikrije gotovinu koju je pokušao da prokrijumčari.

Riječ je o sumi od čak 230.000 eura spakovanoj u pet paketa zavijenih u papir, najvećim dijelom u apoenima od 200 eura, za koju je vozač izjavio da pripada njemu.

Vozač je predat policiji u dalju nadležnost, a o ishodu kontrole odmah je obaviješteno i tužilaštvo za organizovani kriminal, dok je novac zadržan radi dalje istrage ovog krivičnog djela.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,