Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

U Crnoj Gori peti dan za redom više izliječenih nego novozaraženih

Preuzmite sliku

Broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom u Crnoj Gori u posljednjih pet dana smanjio se za 300 i prema podacima koje je u nedjelju objavio crnogorski Institut za javno zdravlje, u toj zemlji virusom covid-19 zaražene su 1762 osobe.

Statistički gledano, u Crnoj Gori je u nedjelju na 100 tisuća stanovnika zaraženo 280 osoba, dok je na vrhuncu epidemije, posljednjiih dana srpnja, koronavirsom bilo zaraženo 2065 osoba ili 320 na 100 tisuća stanovnika, prenosi Hina.

Rezultat je to, kako objašnjavaju crnogorske zdravstvene vlasti, većeg broja oporavljenih od broj novozaraženih, trenda koji će se, kako vjeruju, nastaviti.

“Očekujemo sve više slučajeva koji se oporavljaju, a sve manje novih slučajeva”, saopćio je direktor crnogorskog Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša.

On je rekao da će se parlamentarni izbori u Crnoj Gori, koji su zakazani za 30. kolovoza, održati te da, ako se mjere budu poštovale, neće doći do ugrožavanja zdravlja ni glasača, niti ljudi u biračkim odborima.

Crnogorske zdravstvene vlasti odlučile su u nedjelju, vodeći se međunarodnim preporukama, skratiti vrijeme samoizolacije sa sadašnjih 21 na 14 dana.

Od početka godine ukupan broj registriranih slučajeva infekcije koronavirusom u Crnoj Gori je 3258. U prvom valu ta zemlja zabilježila je svega 324 slučaja zaraze i devet smrtnih ishoda, dok je u drugom valu epidemije, koji je počeo sredinom lipnja, zaraženo 2934 državljana Crne Gore, a preminula su 42 pacijenta.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,