Nedjelja, 31. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

U Crnoj Gori odmara 90.000 turista

U Crnoj Gori trenutno boravi gotovo 90 hiljada turista, što je 8 posto više u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje. Najviše turista boravi u Budvi, Herceg Novom, Baru i Ulcinju, priopćila je Nacionalna turistička organizacija (NTO) te zemlje.

“U prva četiri mjeseca, prema službenim statističkim podacima Monstata, turisti iz Njemačke su na prvom mjestu po ostvarenom turističkom prometu u kolektivnom smještaju”, kazala je glasnogovornica NTO-a Nina Vukčević agenciji Mina-business.

Po njezinim riječima, broj dolazaka turista iz Njemačke za prva četiri mjeseca u kolektivnom smještaju veći je pet puta u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

“Značajan turistički promet u hotelima tijekom prva četiri mjeseca ostvaren je i s tržišta Srbije, Albanije i Rusije. Raduje nas činjenica da je evidentiran veći broj turista i s tržišta Austrije, Francuske, Velike Britanije, Švedske, Turske i Hrvatske”, kazala je Vukčević.

Ona je navela da ukupni namjenski prihodi, koji uključuju prihode od boravišne takse, članskog doprinosa i turističke takse, naplaćeni od početka godine iznose 891,38 hiljada eura, što je 20,9 posto više u odnosu na uporedno razdoblje.

Govoreći o očekivanjima za kompletnu sezonu, Vukčević je izrazila očekivanje da se trend rasta koji je obilježio predsezonu nastavi i tijekom narednih mjeseci.

“Prateći stanje bookinga na strateški važnim emitivnim tržištima, trendove rasta s nekih novih tržišta kao i unapređenje dostupnosti Crne Gore kao turističke destinacije kroz otvaranje novih avio linija, vjerujemo da ćemo zadržati trend rasta turističkog prometa, a time i prihoda od turizma i premašiti prošlogodišnje rezultate, kako u pogledu prihoda, tako i u pogledu trajanja sezone”, istaknula je Vukčević, prenosi RTCG.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,