Nedjelja, 16. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

U Beogradu ponovo protesti protiv nasilja: Opozicija ima novu poruku

Preuzmite sliku

Protest protiv nasilja, koji je počeo kao odgovor na napad na Borka Stefanovića u Kruševcu, bit će održan večeras u 18 sati na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Protest je najavljen kao nestranački, ali su učešće najavile pojedine opozicione stranke, prenosi B92.

Lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas rekao je da će današnji protest biti održan pod parolom “Hajde da se prebrojimo” i da to Radio-televizija Srbije prikaže.

Prošle subote, 8. decembra, na protestu “Stop krvavim košuljama” učestvovalo je više hiljada ljudi, ali su pojedini mediji izvestili da se okupio manji broj učesnika, te su organizatori podstaknuti takvim izveštavanjem nazvali današnji skup “Hajde da se prebrojimo”.

Demokratska stranka Srbije najavila je da će učestvovati, iako prethodnom protestu nisu prisustvovali jer je kao jedna od govornica bila najavljena glumica Mirjana Karanović, sa čijim političkim stavovima se u toj stranci ne slažu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da neće ispuniti nijedan zahtev opozicije koliko god ih izašlo na ulice da protestuje, pa ni pet miliona ljudi, i koliko god dugo ti protesti trajali.

Mnogi učesnici današnjeg protesta objavili su na društvenim mrežama svoje fotografije uz natpis “jedan od pet miliona”. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,