Ponedjeljak, 26. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Beogradu osvanuli bilboardi na kojima se čestita rođendan Putinu

Preuzmite sliku

Elektronski bilboardi kojima se čestita 70. rođendan ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu osvanuli su na nekoliko lokacija u Beogradu. Na njima se nalazi Putinova slika i tekst: “Sretan rođendan predsjedniku Vladimiru Putinu od braće Srba“.

Plakate potpisuje Konzervativni pokret Naši, a jedino latinično je slovo “Z“ u riječi “konzervativni“, koje je i veće od ostalih. To slovo se koristi kao simbol ruske invazije na Ukrajinu.

O bilboardima je izvijestila i američka agencija AP, koja navodi da je plakate potpisala “proruska desničarska grupa“.

“Putin je i dalje popularan u Srbiji uprkos napadu na Ukrajinu, a mnogi u toj balkanskoj zemlji vjeruju da je ruski predsjednik bio isprovociran od Zapada da započne invaziju“, piše AP.

Šešelj čestitao rođendan Putinu

Predsjednik SRS-a i presuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj čestitao je 70. rođendan Putinu i uz dug život i dobro zdravlje, poželio mu i “uspjeh u velikim državničkim poduhvatima“.

“Vaša borba za zaštitu ruskog naroda zaslužuje divljenje i putokaz je cijelom slobodoljubivom svijetu u borbi protiv zapadne hegemonije i globalizma“, naveo je ratni zločinac Šešelj u čestitki, a prenio je SRS. On je u svoje i u ime SRS-a izrazio zahvalnost Putinu “za sve što je učinio i što čini za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije“.

Poručio je radikal Šešelj i to da “Srbija nikako ne smije odoljeti pritiscima Zapada i ni po koju cijenu uvesti sankcije Rusiji”.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje