Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

U 84. godini preminuo vlasnik kompanije “Vindija”

Preuzmite sliku

Dragutin Drk, vlasnik kompanije “Vindija” i jedan od najznačajnijih varaždinskih privrednika, preminuo je danas u 84. godini, saopšteno je iz ove kompanije.

On je bio dugi niz godina generalni direktor i predsjednik Uprave Grupe “Vindija”, koja je iznjedrila cijeli niz velikih brendova u prehrambeno-prerađivačkoj industriji.

Drk je u u Varaždinu, gdje je rođen, završio srednju mljekarsku školu, a u “Vindiji”, koja se tada zvala “Gradska mljekara Varaždin”, zaposlio se 1961. godine na mjestu poslovođe, a direktor postaje 1965. godine.

Tokom privatizacije s vremenom je postao većinski vlasnik preduzeća s više od 90 odsto dionica i jedini član Uprave “Vindije”.

Kompanija se širila i prerasla u grupu, kupovinom “Koke”, otvaranjem stočne hrane, pokretanjem “Vindona”, te kupovinom niza drugih tvornica u regiji, prenose hrvatski mediji.

Na čelu “Vindije” Drk je proveo je više od 50 godina, stvarajući regionalnog prehrambenog lidera, koji danas zapošljava gotovo 3.700 ljudi, navedeno je u saopštenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,