Petak, 15. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tužna priča iz Hrvatske: Potres u martu uništio im stan u Zagrebu, jutros u Sisku ostali bez kuće…

Preuzmite sliku

Dva potresa – dvije katastrofe. Ova porodica ostala je bez svega…

Porodici Vertl stan u Gundulićevoj ulici u Zagrebu potpuno je uništen nakon razornog potresa u martu, a zbog čega su preselili u kuću u Glini kod Siska.  Današnji potres od 5.0 prema Richteru s epicentrom kod Petrinje uništio im je i tu kuću koja je služila kao sklonište nakon katastrofe koju su prošli u Zagrebu.

“Bez riječi smo, ovo je katastrofa. Odmah smo nakon zagrebačkog potresa došli u Glinu jer je stan bio potpuno uništen. Ovdje se dogodila identična situacija”, kazala je kroz suze Ljiljana Vertl. “Ne znamo šta da kažem, morat ćemo krenuti iz početka. Kuća je uništena. Nemamo gdje…”, govori shrvani bračni par. Njena potresna priča objavljena je na Facebook stranici koja se bavi humanitarnim radom “Ljudi za ljude” i možete je pogledati u prilogu:

Podsjetimo, nakon prvog jakog potresa seizmološka služba zabilježila je jutros još dva snažnija potresa. Prvi je bio u 07 sati i 49 minuta, a drugi u 07 sati i 51 minutu. Magnitude potresa iznosile su  4.7 i 4.1 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VII i VI stupnjeva EMS ljestvice. (Vecernji.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje