Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tužiteljica u Srbiji službenim vozilom pregazila djeda

Preuzmite sliku

Željka Nikolaidis, zamjenica višeg javnog tužioca u Beogradu i šefica Posebnog odjeljenja za borbu protiv korupcije, izazvala je saobraćajnu nesreću u centru Beograda, kada je vozilom naletjela na pješaka (74) i teško ga povrijedila, saznaje Nova.rs.

Nesreća se dogodila kod Pravnog fakulteta, a Nikolaidis je naletjela na starijeg muškarca Đ. P. (74) koji je prelazio ulicu dok je na semaforu bilo zeleno svjetlo za pješake. Ona je upravljala „Nissanom“, službenim vozilom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

“Pješak je zadobio tešku tjelesnu povredu, konstatovan mu je prijelom noge, brojni podlivi i bio je ugruvan i kontuzovan. Hitna pomoć ga je prevezla u bolnicu gdje mu je ukazana pomoć”, kazao je za Nova.rs dobro obavješten izvor.

Očevici nesreće su ispričali da se po dolasku policije Nikolaidis predstavila kao tužilac, kao i da je to ponavljala nekoliko puta, a saobraćajci su izvršili uviđaj zbog kog je saobraćaj u ovom dijelu gradu bio usporen.

S obzirom na to da je ovaj događaj do danas ostao skriven od javnosti, nije poznato da li je protiv Nikolaidis uopšte podnijeta krivična prijava i kome je proslijeđena.

“Činjenica da je pješak oboren na prijelazu dok je za njega bilo zeleno svjetlo, kao i da je zadobio tešku tjelesnu povredu, krivična prijava bi morala da bude podnijeta”, kaže izvor.

Podsjetimo, zamjenica tužioca Željka Nikolaidis više puta je bila u žiži javnosti zbog svojih sumnjivih postupanja, među kojima su i progoni policajaca, slučaj kasrne u Pančevu, ali i gubitka prvostepene presude osuđivanom hirurgu pančevačke bolnice u pisarnici tužilaštva.

Upravo sa ovim spornim slučajevima, povezano je i njeno napredovanje na radnom mjestu, pa je tako iz Osnovnog tužilaštva u Pančevu, poslata u Više tužilaštvo u Beogradu, neposredno nakon što je odbacila prijavu Vojnog sindikata protiv dvojice generala, tuženih da su dozvolili osobama iz kriminogene sredine da koriste streljanu kasarne. Te osobe su bile – Veljko Belivuk, Marko MIljković, pripadnik Žandarmerije Nenad Vučković (navodni bivši vjerenik nekadašnje državne sekretarke MUP-a Dijane Hrkalović ), kao i sekretar Vlade Novak Nedić.

Nikolaidis je trenutno jedna od najbližih saradnica aktuelnog i režimski postavljenog višeg javnog tužioca u Beogradu Nenada Stefanovića, koji ju je nedavno imenovao za šeficu Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, a koje i dalje odbija da se pozabavi brojnim slučajevima sa kojima su povezani najviši državni funkcioneri, piše Nova.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,