Srijeda, 25. Maja 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tutin: Počela ekshumacija tijela Muamera Zukorlića

Preuzmite sliku

U podne je na mezarju u selu Orlje, na teritoriji opštine Tutin, u Sandžaku u Srbiji, počela ekshumacija tijela nekadašnjeg glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) i osnivača Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamera Zukorlića.

Zbog propisa pravosudnih organa kojima su tačno utvrđeni uslovi u kojima se izvodi proces ekshumacije, medijima nije dozvoljen pristup mezarju, tako da su svi prilazi koji vode rodnom selu Muamera Zukorlića pod kontrolom policije, javlja Anadolu Agency.

  • Ekshumaciju, kako je ranije objavljeno, sprovodi međunarodni stručni tim sastavljen od obducenata sudskih medicinara iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Njemačke.

    Proces ekshumacije nadgleda Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine. Nezvanično, obdukcija će biti obavljena u novopazarskoj Opštoj bolnici.

  • Kako je danas objavila informativna služba Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, nakon obavljene obdukcije biće izvršeno izmeštanje i ukop tijela Zukorlića u haremu (dvorištu) Altun-alem džamije, u centru Novog Pazara.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje