Ponedjeljak, 30. Novembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Turistička ponuda u Ljubljani: “Putevima prve dame SAD-a”

Turistička zajednica grada Ljubljane gostima slovenske prijestolnice nudi atraktivan dodatni program: razgledavanje lokacija koje je u mladosti posjećivala tinejdžerica Melanija Knavs, danas supruga američkog predsjednika, odnosno prva dama Sjedinjenih Država.

Ciljna skupina turističkog izleta “Putevima prve dame SAD-a” američki su turisti koji tijekom obilaska mogu vidjeti u kojoj je četvrti živjela druga supruga aktualnog američkog predsjednika, gdje se školovala i kako je provodila slobodno vrijeme.

“Uz detalje o životu Melanije Trump, turisti će moći upoznati i način života u Ljubljani krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća, prije raspada nekadašnje Jugoslavije”.

Melania Trump, rođena Knavs, rođena je 26. aprila 1970. godine u Novom Mestu. S roditeljima Amalijom i Viktorom Knavsom djetinjstvo i ranu mladost provela je u Sevnici kod Krškoga, a srednju školu završila u Ljubljani. U glavnom gradu je upisala fakultet, no kako se istodobno počela baviti manekenstvom nije ga završila.

U Ljubljani su, u studiju fotografa Staneta Jerka, nastale njene prve fotografije na kojima se okušala kao model.

Najviše koristi od Melanijina statusa prve američke dame ima Sevnica, gradić s oko 5000 stanovnika, no i čitava je Slovenija postala prepoznatljivija kao turistička destinacija.

Ljubljanu reklamiraju turistički portali poput Rough Guidesa i Culture Tripa. Po njihovu je izboru glavni slovenski grad proglašen jednom od desetak destinacija koje ovog proljeća ne bi trebalo propustiti. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje