Ponedjeljak, 3. Oktobra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Tukla je štapom: Vozačica u Zagrebu pretukla slabo pokretnu 78-godišnju ženu jer je sporo prelazila cestu

Preuzmite sliku

Vozačica automobila je teško pretukla slabo pokretnu 78-godišnju ženu koja je prelazila cestu dok je ona nailazila autom. Starija žena je završila s teškim tjelesnim povredama te je odmah morala na operaciju u zagrebačku bolnicu, piše Danica.

“Vozačica stara 38 godina je počinila krivično djelo prema osobi visoke starosne dobi, nedvojbeno i golim okom vidljivog težeg zdravstvenog stanja s obzirom na to da je oštećena žena hodala sa štapom”, navodi tužilaštvo.

Tužilaštvo je navelo da vozačica nije kontrolirala svoje emocije bijesa i šoka uslijed kojih je zaustavila vozilo. “Potom je izašla iz vozila i umjesto da utvrdi treba li eventualno oštećenoj kakva pomoć, ona ju verbalno, a zatim fizički napada istrgnuvši joj štap za hodanje”, kaže tužilaštvo.

Ženu udarala štapom

Vozačica je ženu udarila štapom nekoliko puta po cijelom tijelu, a zatim ju je odgurnula objema rukama. Starija žena je tada pala na tlo i zadobila vrlo složenu povredu prijeloma baze vrata lijeve bedrene kosti. “Pukom srećom je izbjegnuta teža posljedica”, naveli su tužitelji.

Vozačica je proglašena krivom te kažnjena s godinu dana uslovnog zatvora. Tužitelji su se žalili i zatražili bezuslovnu zatvorsku kaznu s obzirom na to da je vozačica ranije osuđivana i na njezine brojne saobraćajne prekršaje, piše Danica.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,