Subota, 12. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Trifunović Vučiću: Cijelu državu si podijelio na sluge i one koje ne podnosiš

Preuzmite sliku

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović naveo je da je prvi i osnovni zadatak svih da se proširi talas slobode i da se probude oni koji su odustali.

Dosta više s tom navijačkom filozofijom, cijelu državu si podjelio na sluge i one koje ne podnosiš jer imaju svoj stav, to je okupatorska logika, poručio je predsedniku Aleksandru Vučiću.

Sergej Trifunović, lider PSG, je prije nego što se obratio okupljenima usnimio svojim telefonom koliko ljudi je došlo, poručujući, ironično, ministru policije da ga pozdravlja 8.000 ljudi. Podsjetimo, MUP je saopštio da se na današnjem protestu okupilo oko 7.500 ljudi.

“Svi ste perfidno i bezobrazno došli u zimskim jaknama, sramota”, rekao je aludirajući na ranije izjave predsjednika Vučića da zbog jakni izgleda da ima više demonstranata.

Dobar dan, slobodni ljudi, Srbi, Romi, katolici, muslimani, partizanovci, zvezdaši, Užičani, Čačani, Piroćanci, Leskovčani, dobar dan svima vama koji ste došli po svoje parče slobode, poručio je okupljenima. Biće koje se navikne na odsustvo slobode, to više nije čovjek, to je bot, dodao je.

 • “Prvi i osnovni zadatak svih nas ovdje je da proširimo ovaj talas slobode, oslobodili smo se straha, dobar početak, ali moramo još”, rekao je, dodajući da moraju da se probude oni koji su odustali. Ukrali su nam slobodu, a onda nas proglašavaju za neprijatelje, naveo je. Trifunović je naveo da ljude kupuju za hiljadu dinara, da dostojanstvo u Srbiji danas toliko košta i da to mora da se promjeni, jer dostojanstvo nema cijenu.

  “Nećemo jednoumlje, nećemo moćnike koji djeci udaraju banane na terenu… Hoćemo sistem koji radi u korist mladog čovjeka, a ne moćnika. Mi smo najstarija nacija u Evropi. On tjera mlade ljude”, dodao je.

  Trifunović je naveo da svakog dana gledamo “kako žele da podijele narod”, kako tjeraju djecu protiv roditelja, institucije i policiju protiv svog naroda. “Nema podjele, na podjelu ne pristajemo, Srbija je ovdje jedinstvena”.


  “Nema tvojih i mojih, nema njegovih i naših autobusa, građana… Dosta više sa tom navijačkom filozofijom, cijelu državu si podelio na sluge i one koje ne podnosiš jer imaju svoj stav, to je okupatorska logika”, rekao je.

  Nema prve i druge Srbije, jedna je Srbija, svi smo jednaki pred zakonom, svi imamo pravo na riječ i kritički stav, istakao je.

  On (Vučić) će da padne, jer će ga njegovi srušiti, jer nema kadrove, ocijenio je Trifunović, dodajući da je to tako zato što ima Martinovića, Vulina, Lončara… Naveo je da se nasmijao na najave štrajkova glađu.

  “Moramo svi zajedno pod zastavu slobode, pod riječ zakona i Ustava, svi smo rođeni jednaki i tako mora da ostane… Ko si ti čovječe da uzurpiraš zakon, da određuješ ko će da se hapsi, ko će da se oslobađa, ko si ti da štitiš seksualne manijake, da sklanjaš ubice na Kipar, da grliš bolesnu djecu, ko si ti”, upitao je Trifunović.

  On je naveo da se svi okupljeni danas bore za one nehrabre, ucijenjene, koji moraju da uslikaju svoj glas, za one koji nose pelene, jer ne smiju da ustanu protiv kapitaliste, za one koji kažu “sve je to u redu, ali…”, dodajući da će nas to “ali” u grob otjerati.

  Govoreći o ministru Vulinu, osvrnuo se na njegovu izjavu, kako je rekao, da najveću prijetnju po Srbiju predstavlja opozicija i svi koji su danas na protestu. Vi ste najveća prijetnja za zemlju koja tako krupnim koracima hrli ka prosperitetu – sram vas bilo, dodao je ironično.

  Ti nesrećni gušteru, sa kursom vojske od 15 dana, ti što sramotiš te vojnike, tu slobodarsku uniformu, ti se sada toj uniformi podsmijavaš i oduzimaš joj čast i pri tom crtaš mete građanima koje bi trebalo da braniš, prizivaš na građanski rat, pa jel si ti normalan, poručio je Vulinu.

  “Obećavam da ću se boriti do krvi za onu skuplju riječ koja se zove lustracija. Nema kompromisa jer su nas ti kompromisi doveli dovde, nema više Rasima Ljajića, Čeda Jovanovića, Ivica Dačića, Nenada Čankova…”

  Slobodna Srbija je ona Srbija koja ne šalje Žandarmeriju na djecu, koja ne žrtvuje pilote samo da bi se slikala, koja ne blokira grad jer joj se ne sviđa šta čuje, koja ne puca na novinare koji pišu o lopovluku, naveo je. Napravićemo izbore na kojima će da se vrši pošteno brojanje, napravićemo zemlju gdje će vlast biti smjenjiva, dodao je.

  “Ovo će sve da se završi… Nemojte očekivati rezultate danas, sutra, neka bude za godinu, dvije, mi stvaramo sistem i postavljamo temelj za slobodno društvo”, zaključio je. (N1 Srbija)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje