Četvrtak, 24. Septembra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Trifunović: Izvini, mili Vučiću, što te vraćamo u period života iz kojeg vučeš traume

Predsjednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović izjavio je danas da u politiku nije ušao da bi se „igrao“ sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, već da bi ga poslao na „đubrište istorije“

„Izvini, mili (Vučiću), što te vraćamo u period života iz kojeg vučeš najveće traume, ali opet ćeš morati, dete moje, da se igraš sam. To je tužno. Idi kući i izvuci svoje krpene lutke, ali ovog puta bez nas u teatru apsurda u koji želiš da nas smestiš“, kazao je Trifunović.

Rekao je da bojkot izbora ne predstavlja povlačenje i dodao da će opozicija „tek cijepati cipele“ kako bi pokazala narodu da ne treba da pristane na poniženje „jer dostojanstvo i sloboda nemaju cijenu“.

Naveo je da je „zahvalan na ponudama“ koje je navodno dobio od vlasti i dodao da Vučić treba „da shvati da neće da se igra ni za cenzus, ni za 500.000 eura, niti da bude Dačić na mjestu Dačića“.

„Zašto ne učestvujemo u tvojim predstavama? Nalazimo se u zgradi starog Doma sindkata, danas su sindikati uništeni, radnici poniženi i obestrpavljeni. Preko puta je Dom omladine, a vi omladinu tjerate iz zemlje i mrzite djecu“, dodao je on.

Trifunović je svoj stav obrazlažio time da državu vode „seljačine i korumpirane pijavice“.

„Nećemo da se igramo zato što se opljačkali sve, ali vam dostojanstvo ne damo. Integritet nema cijenu, slobodni smo građani. Aco, sloboda nema cijenu. Ne pristajemo da mislimo da su čemer, nesreća i siromaštvo naša sudbina“, kazao je Trufunović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje