Petak, 1. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tri osobe ranjene u pucnjavi u Cetinju izvan životne opasnosti

Preuzmite sliku

Nakon jučerašnje pucnjave u Cetinju u kojoj je život izgubilo 11 osoba, četiri ranjene osobe prebačene su u Klinički centar Crne Gore (KCCG) u Podgorici.

Jedan od četiri pacijenta koji su smješteni u KCCG izvan je životne opasnosti i smješten je na Klinici za neurokirurgiju.

Drugi pacijent je nakon prijema operativno zbrinut, ima ozljede moždanih struktura i koštanih struktura glave, grudnog koša, životno je ugrožen i nalazi se u Centralnoj intenzivnoj jedinici.

Treći pacijent ima ozljede trbušnih organa, dominantno jetre, operativno je zbrinut i na mjerama dalje intenzivne terapije i monitoringa koji je također smješten u intenzivnoj jedinici.

Četvrti pacijent ima ozljede vrata, grudnog koša, otvoreni prelom desne nadlaktice, također je operativno zbrinut i dalje zahtijeva tretman u intenzivnoj jedinici, priopćeno je iz KCCG.

Dvije ranjene osobe smještene u cetinjsku bolnici izvan su životne opasnosti, navodi Radiotelevizija Crne Gore.

Direktor crnogorske policijske uprave Zoran Brđanin u izjavi dostavljenoj medijima potvrdio je da je među ubijenima dvoje djece od osam i 11 godina.

“Prema za sada poznatim okolnostima, jučer oko 15,30 sati tridesetčetverogodišnji muškarac iz Cetinja pucao je na obitelj čiji su članovi boravili u prostorijama njegove kuće kao podstanari u naselju Medovina”, rekao je Brđanin.

“On je tom prilikom, upotrebom vatrenog oružja – lovačke puške – lišio života dvoje djece, jedno u dobi od osam, a drugo jedanaest godina i ranio njihovu majku koja je u medicinskoj ustanovi podlegla ozljedama. Potom je izašao i pucao iz istog vatrenog oružja na stanovnike ovog naselja pri čemu je ubio još sedam osoba, a ranio šest”, rekao je Brđanin.

Dodao je da je u pucnjavi teško ranjen jedan policijski službenik.

Tužiteljica Andrijana Nastić izjavila je kako je napadača ubio sugrađanin, a ne policija kako se to moglo čuti ranije.

Crnogorska vlada proglasila je trodnevnu žalost povodom tragedije u Cetinju. (Agencije)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,