Nedjelja, 20. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tragična sudbina porodice malog Andreja kojeg je usmrtio bahati vozač u Nišu

Preuzmite sliku

Nišlijka A. K., majka dvanaestogodišnjeg Andreja, koji je poginuo 4. januara u teškoj nesreći na Bulevaru Medijana kada je na njega Audijem naletio Nemanja Stamenković (19) iz Beograda, u tri godine doživjela je dvije teške porodične tragedije.

Naime, njeg suprug, Andrejev otac, preminuo je prije tri godine u snu, a tragična pogibija dječaka, koji je nastradao na trotoaru kao žrtva bahatog vozača, zadala je nesretnoj ženi nove, neizlječive rane na duši. Njena majka Ljiljana Kostadinović kaže da je nakon smrti sina A. K. u teškom stanju.

“Kćerka je ostala prvo bez muža, a sada bez djeteta, ona više ne želi da živi. Moramo da je pazimo, cijele noći dežuramo komšinica i ja. Zvali smo noćas Hitnu pomoć, ali ona je istjerala ljekare, nije dozvolila da uđu…” – ispričala je kroz suze Ljiljana prvo jutro nakon velike tragedije, piše “Blic“.

Dječak je kobne večeri išao do “Stop shopa” da kupi punjač za mobilni telefon. Niko nije mogao da nasluti kakva će se tragedija dogoditi s obzirom na to da je Bulevar Medijana prostrana saobraćajnica koja s obje strane ima po tri kolovozne trake i uređene trotoare za kretanje pešaka s obje strane kolovoza.

No, u 20.40 sati, vozeći neprilagođenom brzinom, Audi kojim je upravljao Nemanja Stamenković (19) iz Beograda, izletio je s kolovoza i naletio prvo na dječaka, a potom i na drugog slučajnog prolaznika Dejana Ilića (48), koji je sa prijateljem izašao u večernju šetnju.

 •  

  Tijelo malog Andreja preletjelo je od siline udarca preko žičane ograde Vodovoda, visoke dva metra, i on je od zadobijenih povreda preminuo na licu mjesta. Ilića je automobil odbacio više desetina metara, nanijevši mu povrede od kojih je preminuo sat vremena kasnije u Urgentnom centru Kliničkog centra u Nišu.

  Nesretna majka A. K. cijele večeri tražila je sina koji nije došao kući, sluteći da mu se nešto dogodilo… U toku noći dobili su potresnu vijest da je dječak stradao u saobraćajnoj nesreći.

  “Sada te tata čuva…”

  Vijenac sa potresnom porukom posvećenom tragično nastradalom dječaku Andreju Prekljušaju (12) postavljen je na mjestu tragedije na Bulevaru Medijana. Pored vijenca su ostavljene i dvije ruže, crvena i bijela, kao i svijeće i upaljeno kandilo za pokoj duše tragičnih žrtava ovog udesa. Riječi ispisane na vijencu kidaju dušu od bola…

  “Mom Andreju, sad si među anđelima, gdje te tata čuva” – voli te tetka, piše na vijencu ostavljenom na mjestu nesreće.

  Na trotoaru su još vidljivi tragovi užasne nesreće: iskidan saobraćajni znak i otisci automobilskih guma koje su s kolovoza skrenule na trotoar, gdje su usmrtile dvojicu nedužnih prolaznika – dječaka koji se vraćao kući iz obližnjeg tržnog centra i čovjeka koji je bezbrižno šetao s komšijom.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje