Utorak, 21. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tragičan završetak: Petnaestogodišnji dječak iz Srbije izvršio samoubistvo, tijelo pronašli u rijeci

Preuzmite sliku

Petnaestogodšnji dječak Dragan iz Pančeva jučer je oko 16 sati otišao od kuće, i od tada mu se gubi trag.

Čuli smo se preksinoć, zvao me je dok sam bila na poslu što nije imao običaj da radi. Rekao mi je: “samo sam htio da te čujem”. Čak smo se našalili kako je čudo da me zove, a da mu ništa ne treba. Onda je rekao da će me pozvati poslije i više se nismo čuli… – rekla je Danijela Drljić, majka petnaestogodišnjeg Dragana iz Pančeva čije je tijelo oko 17 sati izvučeno iz Tamiša.

Tijelo dječaka izvukli su ronioci koji su danas započeli potragu za njim. Tijelo djeteta pronađeno je u Tamišu, kod mosta, na mjestu gdje je jučer posljednji put lociran njegov telefon.

Danijela je nestanak sina policiji prijavila oko 16 sati jučer jer se dječak nije javljao na telefon i nije se vraćao kući.

– Dok smo pričali prekjuče poziv smo prekinuli jer mi je rekao da ga djed zove i da će me nazvati poslije… Više se nismo čuli – rekla je ona.

Kako dodaje, sutra, u četvrtak, trebalo je zajedno da proslave rođendan njegove bake, Danijeline majke.

 • – Dogovorili smo se da se pretvaramo da smo zaboravili, pa da je popodne, kada dođemo kući, iznenadimo. Ništa u njegovom ponašanju nije slutilo na ovo – rekla je nesrećna žena.

  Kako je dodala, Dragan je bio odličan đak, imao je puno prijatelja i svi ga vole. Često je dolazio na kej biciklom, tu ga parkirao pa na klupi čitao stripove i knjige… Na keju je jučer i pronađen njegov bicikl, ali od njega nije bilo ni traga…

  – Mi smo bili jako vezani, sve bi mi uvijek govorio i kada bi imao neki problem, kada bi tražio savjet ili samo me pitao za mišljenje… Pisao je knjigu, pa smo pričali i o tome, volio je stripove… – rekla je ona.

  Kako je istragom utvrđeno, dječak je pre nekoliko dana raskinuo sa devojkom i to ga je jako pogodilo. Rekao je da mu život više nema smisla. Toj djevojci ostavio je oproštajno pismo koje joj je rekao da ne otvara do 16 sati i poklon. Oproštajno pismo i svoje omiljene stripove ostavio je drugarici.

  Djevojci s kojom je bio u vezi ostavio je poklon koji mu je puno značio.

  – Njoj je ostavio anđela kog je meni moja majka poklonila, tako znam koliko mu ta djevojčica mnogo znači. Kad je bio mali šalili smo se da je to njegov anđeo čuvar… – kroz suze dodaje Danijela.

 • Danijela je u toku dana saznala i šta piše u oproštajnom pismu koje je njen sin ostavio bivšoj djevojci…

  – Otvorili su pismo… U njemu piše da je tražio način da najbezbolnije sebi oduzme život… – rekla je kratko.

  Saznao da ne može da bude saobraćajni policajac

  Kako je novinarima ispričala dječakova majka, Dragan je nedavno saznao da njegov otac s kojim nije u kontaktu ima dosije i da zbog toga neće moći da bude policajac.

  – To ga je pogodilo – rekla je ona.

  Nakon toga raskinuo je sa djevojkom i zbog toga je bio jako tužan.

  Ona je dodala i da je Dragan kao mali znao da izađe iz kuće i ode napolje kada se uznemiri… Uvijek se, kako kaže, vraćao.

  Drugovi ga videli na keju

  Dragana su posljednji vidjeli školski drugovi u utorak oko 15 sati na Tamiškom keju. S nekim je dugo telefonirao. Kako je policija, nakon vađenja listinga njegovog telefona, utvrdila – satima je pričao sa drugaricom. Šta joj je sve rekao za sada nije poznato. (blic.rs)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , ,