Subota, 10. Juna 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tragedija u osnovnoj školi: Učenik se ubio skočivši kroz prozor škole

Preuzmite sliku

Većina učenika iz Osnovne škole u Kačarevu danas nije došla na nastavu.

U školi su prisutna djeca nižih razreda, ali se u zgradi nalazi obavještenje da roditelji koji ne žele danas ne moraju da dovode djecu u školu.

S.F. (14) presudio je sebi skom sa drugog sprata škole. O tome šta se dogodilo obavješteno je Više javno tužilaštvo u Pančevu, piše Telegraf.

Obdukcija je pokazala da je djetetu nakon skoka pukla aorta.

“Utvrđeno je da je smrt nasilna i da je nastupila usljed pucanja aorte. Utvrđeno je da se to dogodilo zbog jakog kontakta tijela sa podlogom na koju je palo”, saopšteno je nakon istrage.

Jedna mještanka Kačareva jučer je prošla pored škole u trenutku tragedije. Navodi da se ovako nešto u tom mjestu nikada nije desilo.

“Vidjela sam čovjeka kako čuči, mislila sam da se ljudi okupljaju jer mu je pozlilo, a onda sam shvatila da je dijete skočilo i da je to otac. Sve se desilo dok su djeca izlazila iz škole. Direktorka je trčala toliko da je pala u školskom dvorištu”,  kaže mještanka.

Ona dodaje da su dvije doktorice pokušavale da reanimiraju dječaka koji je davao znake života.

“Ubrzo je stigla i Hitna pomoć iz Pančeva, ali su nedugo nakon dolaska rekli da je dijete preminulo. Ovo je zaista velika tragedija, šok je bio i za djecu u učionici, ali i za djecu koja su izlazila iz škole i vidjela šta se desilo. Oni su bili kao izgubljeni”, kaže.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,