Ponedjeljak, 19. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Tragedija u Loznici: Zajedno stali ispred voza, djevojka poginula, mladić u bolnici

Teretni voz na dionici Ruma – Brasina sinoć je usmrtio Draganu Vasić(25) iz Straže, teško povrijedio Željka Lazarevića(24) iz Novog Sela i nanio lakše povrede maloljetnoj djevojčici, saznaju “Novosti”.

Nesreća se desila kod sela Straže, u lozničkom kraju, dvadesetak minuta iza ponoći. U Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici je rečeno “Novostima” da su došli do informacija da su se “dvoje mladih ljudi dogovorili da zajedno stanu ispred teretnog voza, direktno na prugu što su i učinili”. Zoran Nestorović, v.f. Osnovnog javnog tužilaštva u Loznici kaže da je naložena obukcija tijela nastradale djevojke, a mladić je u teško stanju prebačen u lozničku Opštu bolnicu. Utvrđuju se sve okolnosti pod kojima se dogodila ova tragedija.

“Pacijent je primljen oko tri sata iza ponoći u Urgentni centar naše ustanove i zbrinut je u jedinici intenzivne nege”, kaže Dragana Vasiljević, portarolka Opšte bolnice u Loznici. On je van životne opasnosti. U pitanju su ortopedske povrede, ima dva preloma.

Radi se na preciznom dijagnostikovanju njegovog stanja, kako bi se utvrdilo šta je sve potrebno da se učini za njegovo valjano i potpuno zbrinjavanje. Lakše povrede dobila je i maloljetna djevojčica koja nije bila na pruzi sa Draganom i Željkom, već nedaleko od njih kraj pruge. Nema potpunih informacija kako je povrijeđena, pa se i to provjerava.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,