Srijeda, 27. Januara 2021.
Tuzlanski.ba logo

Tragedija na proslavi: Slučajno opalio i upucao poznanika

Preuzmite sliku

Božićno druženje grupe prijatelja završilo je kobno za Vladu Pekara (32) iz Soljana, kojeg su u srijedu navečer pronašli mrtvog u kući u Ulici bana Jelačića u Vinkovcima.

Vlado je bio na druženju koje je tog dana organizirao njegov prijatelj Mihael Vilić (45) iz Drenovaca. Znali su se nekoliko godina jer dolaze iz susjednih sela i povremeno su se družili. Božićno okupljanje za prijatelje Mihael je organizirao u kući u Vinkovcima u kojoj je odnedavno živio kao podstanar, pišu 24sata.hr.

Navodno se ekipa okupila netom poslije podneva. Sve je bilo u redu dok neko nije izvadio nekakvo prepravljeno vatreno oružje. Dok su ga razgledavali, oružje je opalilo. Metak je pogodio nesretnog Vladu u prsa i on je ostao na mjestu mrtav.

Iako su odmah pozvali Hitnu pomoć, nisu mu mogli pomoći. Došla je i policija, koja je odmah uhapsila Mihaela pod sumnjom da je oružje ispalilo hitac dok je bilo u njegovim rukama. Navodno među Vladom i Mihaelom nije bilo sukoba, nerazjašnjenih računa niti bilo kakvog drugog povoda za ubistvo.

Vjeruje se da je ovaj tragični slučaj zapravo izazvan nehotično i nepažnjom, i to uslijed nestručnog rukovanja oružjem. Vilića su saslušali u policiji i odveli županijskom državnom odvjetniku u Vukovaru. Nakon ispitivanja odredit će kvalifikaciju ubistva. Komšije Mihaela slabo poznaju.

– Doselio je tu prije nekog vremena. Živio je sam jer se razveo od supruge. Čini se da nema baš sreće u vrijeme oko Božića jer je i lani imao nesreću oko ovog datuma. Autom je sletio u kanal i zadobio teške povrede. Bio je u komi danima i jedva se izvukao. A sad ovo – komentiraju susjedi. Dodaju kako im je posebno žao zbog tragedije jer ubijeni Vlado ima ženu i troje male djece koji su sad ostali sami. Ispred kuće u kojoj se sve odigralo ostao je Pekarov automobil. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,