Ponedjeljak, 17. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Todorić najavio kandidaturu za izbore

Preuzmite sliku

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić najavio je da će osvojiti vlast i pokrenuti Hrvatsku na pravi način.

Dan nakon što je za njega uplaćena jamčevina od milijun eura da bi napustio istražni zatvor, bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić najavio je da će “osvojiti vlast i pokrenuti Hrvatsku na pravi način”.

Na upit novinarke 24 sata kako planira osvojiti vlast, odgovorio je: “Idem na izbore”.

Iako je po izlasku iz zatvora u zagrebačkom Remetincu, rekao kako ne zna tko je sve uplatio jamčevinu za njegov izlazak na slobodu, sad kaže da zna tko je pomogao, ali ne želi otkrivati imena.

“Jako puno ljudi je dalo novac. Sami su se javljali. Nije fer da govorim o kome se radi. Sve će se znati”, rekao je Todorić.

Za bivšeg vlasnika Agrokora u utorak je položena jamčevinu od 7,5 milijuna kuna (milijun eura) kojom, prema prošlotjednoj odluci izvanraspravnog vijeća, može zamijeniti istražni zatvor izlaskom na uvjetnu slobodu.

Tri dana sakupljali novac

Prethodno je Todorić predao putovnicu na čuvanje zagrebačkom Županijskom sudu i dao obećanje da neće napuštati Zagreb tijekom istrage.

“Todorić je dao obećanje da neće napuštati boravište bez dozvole suda i to je to”, kazala je Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković.

Dodala je kako su Todorićevi prijatelji novac za jamčevinu skupljali tri dana, ali nije željela otkriti o kome je riječ.

Samo je potvrdila da sud zna tko je uplatitelj.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12 Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna (135,5 milijuna eura) iz Agrokora.

Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru. (Al Jazeera)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,