Ponedjeljak, 20. Marta 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tinejdžer zbog selfija doživio strujni udar od 2,5 hiljada volti

Preuzmite sliku

Šesnaestogodišnjak koji je sinoć pokušao da napravu selfi na vagonu na željezničkoj stanici u Leskovcu, životno je ugrožen jer ima opekotine trećeg stepena, potvrđeno je na Klinici za dječiju hirurgiju u Nišu.

“Otprilike 35 odsto mladićevog tijela zahvaćeno je opekotinama trećeg stepena”, rečeno je u toj zdravstvenoj ustanovi, gdje je kasno sinoć prebačen iz urgentnog centra Opšte bolnice u Leskovcu.

Prema navodima iz klinike, dječak je oko 9 sati jutros bio na operacionom stolu kako bi mu primarno bile sanirane zadobijene opekotine, ali direktor leskovačke bolnice Nebojša Dimitrijević kaže da će mladi Leskovčanin, prema informacijama koje ima, biti prebačen na dalje liječenje u Klinički centar Srbije u Zvečanskoj ulici, piše Blic.rs.

“On je dovezen kod nas u veoma lošem stanju, sa opekotina prvog, drugog i trećeg stepena. Bukvalno cijelo telo je bilo pod crvenilom i opekotinama”  istakao je Dimitrijević.

Kako očevici pričaju za “Blic”, dječak se popeo na jedan od vagona teretnog voza u prisustvu svojih drugova kako bi napravio selfi, ali nije uspio da se fotografiše jer ga je struja gotovo spržila.

Prizor je, kažu svjedoci, bio stravičan.

“Dok je dječak padao sa vagona, a njegovi drugovi vrištali, vidio se veliki bljesak svjetlosti, ali i jak, čudan zvuk” kažu svjedoci užasne nesreće.

Ovo nije prva nesreća koja se dogodila u Leskovcu, na istom mjestu i iz gotovo istih razloga. Prije nešto više od godinu dana stradao je mladić na krovu jednog vagona od strujnog udara, a starije generacije pamte da se to dešavalo i prije nekoliko decenija.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje