Četvrtak, 8. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Terme Tuhelj otvorene: Direktor kaže da su nadležni potvrdili da je sve sigurno

Preuzmite sliku

Direktor Termi Tuhelj Vasja Čretnik je objasnio kako je došlo do nezgode u Termama u petak navečer.

Prema njegovim riječima dogodila se hemijska reakcija kada je dostavljač greškom usuo kiselinu u pogrešan spremnik.

“Gosti su evakuirani, isključena je struja, a na kraju brzom reakcijom i zahvaljujući intervenciji zaposlenih, a kasnije i hitne, sve je dobro završilo”, rekao je Čretnik.

Na pitanje šta u Termama misle napraviti s obzirom na to da je u pitanju prilično veliki propust, Čretnik kaže kako s ovom dostavljačkom kompanijom radi dugi niz godina, a ovo je prvi propust.

“Prepustili smo nadležnim da provjere šta se tačno dogodilo. Priprema vode se radi stalno i ona je automatizirana, a ovo je bila samo dostava hemikalije u rezervoar iz kojeg se onda radi priprema vode. Kod te dostave se dogodila greška”, objašnjava.

Čretnik kaže kako svaki mjesec u Termama imaju evakuacijske vježbe.

“Sad smo vidjeli da te vježbe imaju smisla, da su svi dobro odreagirali. I dalje i još više ćemo trenirati. Saune smo ispraznili za manje od dvije minute, a bazene u sljedećih pet. Stalno razgovaramo, još uvijek mislim da su Terme Tuhelj sigurno mjesto, što su i nadležne institucije potvrdile noćas oko tri, da su bazeni i saune sigurne”, kaže.

Čretnik smatra kako nije prerano za otvaranje Termi, koje su danas ponovno otvorene za posjetitelje.

“Normalno je da smo odmah otvorili. Saune smo preventivno ostavili zatvorene još danas iako su i one sigurne pa ćemo ih sutra pustiti u rad”, zaključuje. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,