Srijeda, 4. Oktobra 2023.
Tuzlanski.ba logo

Telekom Srbije kupuje kompaniju Željka Mitrovića

Preuzmite sliku

Telekom Srbija planira da preuzme, odnosno kupi 100 posto udjela u kompaniji Globatel, čiji je većinski vlasnik “Pink medija grupa” Željko Mitrović, izjavio je generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić.

Lučić je za novo izdanje NIN rekao da nije istina da da je kupovina mobilnog virtualnog operatera kompenzacija vlasniku televizije Pink za ukidanje rijalitija “Zadruga” na molbu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, ili pak kompenzacija jednom od suvlasnika Globatela Savi Terziću, zbog raskida ugovora Grada Beograda sa kompanijom Kentkart u naplati karata u beogradskom GSP-u.

Dikrektor Telekoma je kazao da je riječ o “poslovnoj strategiji kompanije kojom rukovodi, i da su pregovori o kupovini Globatela otpočeti mjesecima prije nego što je i raskinut pomenuti ugovor i donijeta odluka da se ukine rijaliti program na Pinku”.

Govoreći o cijeni, Vladimir Lučić je rekao da je “ona poslovna tajna, ali da nije tačno da se radi o 17 miliona eura”.

Na pitanje zašto Telekom kupuje Globatel, Lučić je odgovorio da je strategija Telekoma “ukrupnjavanje tržišta i preuzimanje konkurencije na tržištu”, prenio je Novimagazin.rs.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,