Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Tatjana Manojlović iz koalicije “Ujedinjeni za pobedu Srbije”: Na današnjim izborima najveći broj nepravilnosti ikad

Preuzmite sliku

Na današnjim izborima u Srbiji zabilježen je najveći broj nepravilnosti ikad, izjavila je večeras u izbornom štabu koalicije “Ujedinjeni za pobedu Srbije”, Tatjana Manojlović, javlja Anadolu Agency (AA).

Ona je izjavila da izbori još traju iako je prošlo 20 sati kada je predviđeno zatvaranje birališta, rekavši da stotine ljudi još čeka u redovima ispred biračkih mjesta.

“Već u ovom momentu možemo reći da nije bilo izbora na kojima je zabilježeno više nepravilnosti nego danas. Naši kontrolori prijavili su nam više hiljada nepravilnosti, na više od 1.000 mjesta”, rekla je Manojlović.

Kao primjer toga je navela kolektivne spiskove za glasanje van biračkih mjesta. Kazala je da su u ime korisnika gerontoloških centara glasali zaposleni i direktori centara.

Dodala je da je bilo slučajeva gdje je jedan čovjek glasao za više njih na više mjesta, a takođe se glasalo i bez ličnih dokumenata.

“Paralelni birački spiskovi uočeni su skoro na svim biračkim mjestima i u njihovoj blizini. Takođe, i kupovina glasova je ovog puta bila masovna. Također naši kontrolori su i fizički udaljavani sa biračkih mjesta. Predsjednici biračkih odbora odbijali su da pribilježe uočene nepravilnosti jer su preglasani. Zabilježeno je više tuča, verbalnih i fizičkih napada na naše kontrolore, a najdrastičniji incident danas, nezabilježen u 21. vijeku, je da je na dan izbora prebijen i predsjednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović”, poručila je Manojlović.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje