Utorak, 25. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Svađa Dačića i Jovanovića: “Sami ste rekli da je RS genocidna tvorevina!”

Preuzmite sliku

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i poslanik Liberalno-demokratske stranke (LDP) Čedomir Jovanović posvađali su se danas na sjednici Skupštine Srbije zbog različitih stavova o Kosovu, a Dačić je Jovanovića pitao da li on u srbijanskom parlamentu predstavlja Prištinu ili srpski narod i pozvao ga da na sljedeće izbore izađe samostalno.

Dačić je govoreći o odnosu velikih sila prema Beogradu i Prištini i situaciji na Kosovu rekao da su velike sile “porodile političkog monstruma u Prištini” na šta je reagovao Jovanović iz poslaničke klupe uzvikom “O Bože!”.

“Gospodine Jovanoviću, nisu monstrumi oni koji su izašli iz šume, koji su na slobodi zato što su pobili sve svjedoke, nisu monstrumi oni koji su lično silovali i ubijali Srbe na Kosovu i Metohiji. O čemu vi pričate?”, rekao je Dačić i potom pitao Jovanovića ko je on da podiže glas na njega.

Dačić je potom dodao da je Jovanović u parlamentu “samo zato što nisu bili još izbori”.

“Ili što me niste ubili još?”, odgovorio mu je Jovanović.

Dačić je zatim pitao da li je Jovanović u parlamentu Srbije predstavnik Prištine ili predstavnik naroda koji tu živi.

Jovanović je rekao da je u parlament ušao pod svojim imenom, a ne “pod suknjom Aleksandra Vučića“.

“Vi ste gospodine Jovanoviću nešto debelo pobrkali. Ja sam ušao pod svojim imenom, a vi ste se sakrili pod imenom drugih političkih stranaka, jer ne smete sami da nastupite na izborima. Prošlo je vaše vrijeme, shvatite to”, rekao je Dačić.

On je kazao i da je zabrinutost Jovanovića za Srbe na Kosovu “veoma poznata”.

“Vi ste sami rekli da se zalažete za priznanje Kosova i Metohije, sami ste rekli da je Republika Srpska genocidna tvorevina. I šta sada, treba ja da se slažem sa vama”, rekao je Dačić.

Svađa između njih iz klupa nastavila i pošto je Dačić završio izlaganje.

“Čija si ti opozicija bre, moja? Čija? Vučićeva ili njihova, šta? Šta glumiš tu bre? Šta misliš, tebe se neko plaši? Koji si ti faktor bre? Pa tvoje vrijeme je prošlo, mani me se tim”, kazao je Dačić i pozvao Jovanovića da izađe na izbore i samostalno se kandiduje. (N1)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje