Subota, 19. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Supruga brutalno pretučenog turiste u Baškoj Vodi: Sve je zbog tetovaže koja ne vrijeđa nikoga

Preuzmite sliku

Saša je preuzeo hranu iz fast food restorana na rivi i nosio je prema supruzi koja je na plaži čuvala njihove dvije djevojčice

Saša Vukojević (30), hrvatski Srbin s austrijskim državljanstvom koji je brutalno pretučen u srijedu oko 19 sati na ljetovanju u Baškoj Vodi, jučer se s porodicom vratio kući u gradić nedaleko od Linza, piše Jutarnji list.

Priča o događaju s makarske rivijere odjeknula je i u susjednim zemljama, a sa Sašom su, kako je za Jutarnji potvrdila njegova supruga Manuela, kontaktirali i austrijski mediji zanimajući se za slučaj. Oni smatraju da je upravo medijski interes zaslužan što je policija slučaj shvatila iole ozbiljno.

– Dok je Saša iznosio detalje napada u policiji u srijedu na večer, policajac ga je svako malo prekidao govoreći mu “to nije bitno, to nas ne zanima”. Nakon što je priča u petak objavljena u Jutarnjem listu, zvali su nas ponovno iz policije, ali su ih ovaj put zanimali upravo detalji. S obzirom da smo već biti na putu za Austriju, Sašu su ponovno ispitali preko telefona, a onda su ispitali i mene – potvrdila je Manuela.

 • U policiji je istraga o slučaju još u toku te tragaju za trojicom napadača. Posao bi im trebale olakšati snimke s videonadzora iz obližnje mjenjačnice koje su snimile mučni trenutak.

  Saša je preuzeo hranu iz fast food restorana na rivi i nosio je prema supruzi koja je na plaži čuvala njihove dvije djevojčice. Na pola puta dobio je udarac u stražnji dio glave. U padu na tlo uslijedio je udarac nogom u glavu i cipelarenje. Trojac se dao u bijeg, a Saša je ostao ležati s razbijenom usnom, tri rasklimana zuba i modricama po tijelu.

  Vezano | U Baškoj Vodi brutalno pretukli Srbina zbog tetovaže 

  Povod napada je nepoznat, napadači mu nisu rekli ni riječ, a ni s kime nije ušao u sukob niti je imao nesuglasica prije toga. Upravo zato on i supruga su uvjereni da je jedini razlog napada mogao biti tetovaža grba beogradskog nogometnog kluba Crvena zvezda na njegovu ramenu te pravoslavni krst na listu desne noge.

  – Želimo samo da se čuje istina i da predmet ne završi u nekoj ladici. Saša je brutalno napadnut bez razloga. Oni koji su mu to bili spremni napraviti zbog tetovaže koja ne vrijeđa nikoga, radit će to i dalje – kaže Sašina supruga Manuela.

  Ona je rođena Ličanka, Hrvatica iz Čovića kraj Otočca, koja je Sašu upoznala u Austriji, gdje je posjećivala oca na privremenom radu. Saša je rođen u Srpcu kraj Nove Gradiške, a u Austriji s porodicom živi od svoje 2. godine.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,